De nieuwe bijtellingsregels vallen niet goed in de smaak.

Posted in: Nieuws overzicht Started by

De nieuwe bijtellingsregels vallen niet goed in de smaak.

Afgelopen donderdag heeft staatssecretaris Wiebes de nieuwe plannen bekend gemaakt voor 2016. Hierin laat hij weten dat de regels flink aangescherpt worden en dat de 4%  bijtellings categorie komt te vervallen. Ook is er veel beweging in de andere bijtellings categorieën. Lees alle informatie hier!

Toch is bijna niemand blij met de nieuwe bijtellingsregels. Vooral milieuclubs, leaserijders en de branche zijn allemaal boos. Dus nu rest de vraag wat de tweede kamer hieraan gaat doen?

Allemaal zijn ze het erover eens dat de plannen niet goed zullen zijn voor de markt. Ze noemen het zelfs marktverstorend. De tweede kamer zal deze week meer laten weten over wat er met de plannen van Wiebes gedaan zal worden. Bovag heeft een alternatief plan verstuurd naar de tweede kamer met daarin een voorstel om de bijtelingsklassen 7, 14, 17, 20 en 25 procent te behouden.

Vereniging Auto van de Zaak heeft hiermee ingestemd. De voorzitten van de vereniging heeft uitgerekend dat de gemiddelde leaserijder er zo’n 100 euro per maand op achteruit gaat. Voor de mensen die nu een auto met 14% bijtelling rijden is dat zelfs zo’n 167 euro per maand, dat zou 2000 euro per jaar zijn. Dit geld alleen voor de mensen die in 2016 zouden gaan leasen, want de bestaande lease contracten worden gerespecteerd.

Deze week zal er meer duidelijkheid komen over de doorvoering van deze plannen. Maar het lijkt erop dat de leaserijders zich erbij neer moeten leggen dat de voordelen van de afgelopen jaren ten einde zijn na 2015.

Bron: autokopen.nl

Leave a Reply