Wiebes maakt veranderingen 2016 bekend

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Wiebes maakt veranderingen 2016 bekend

Wiebes maakt veranderingen 2016 bekend

Gister heeft staatssecretaris Wiebes bekend gemaakt dat er veel gaat veranderen in 2016 als het om bijtelling gaat. De CO2 normen voor 2016 zijn flink aangescherpt, wat zou betekenen dat de lagere bijtellings klasses er alleen nog maar zijn voor de elektrische en semi-elektrische voertuigen met een CO2-uitstoot van 79 gram of minder.

Wiebes laat de 4% bijtellings categorie vervallen. Maar daar blijft het niet bij, hij scherpt de andere bijtellingscategorieën ook flink aan. Wanneer je in 2015 een auto kocht met een uitstoot tussen de 51 en 82 gram, betaalde je 14% bijtelling. Nu mag dit nog maar maximaal 79 gram zijn en betaal je voor dezelfde auto 20% bijtelling. De 7% is echt alleen nog voor de elektrische en semi-elektrische auto’s en de 14% bijtelling geld voor auto’s met een uitstoot tussen de 1 en 50 gram.

Er word verwacht dat deze doorvoering niet definitief zal zijn, maar dat Wiebes langer de tijd neemt voor autobrief 2.0. Gestaffelde bijtelling is hierbij ook nog niet volledig uitgesloten.

bron: Vereniging auto van de zaak

Leave a Reply