Wat is rittenregistratie?

Rittenregistratie is het registreren van alle gemaakte ritten. Van deze gemaakte ritten worden alle riteigenschappen genoteerd in een overzicht als bewijs voor de Belastingdienst.

Hoe houd je een rittenregistratie bij?

Rittenregistratie bijhouden kan op verschillende manieren. Een goede rittenregistratie bijhouden vereist echter een goede concentratie en oog voor details.

Waarom registreer je de ritten?

In de meeste gevallen worden ritten geregistreerd om te voorkomen dat bijtelling betaald moet worden. Wanneer een werkgever en werknemer gezamelijk een regeling onderteken waarin zij overeenkomen dat er met het zakelijke voertuig geen privé-kilometers wordt gereden, wordt hier door de Belastingdienst een bewijs van gevraagd in de vorm van een sluitende rittenregistratie.

Welke eisen stelt de Belastingdienst aan een rittenregistratie?

De Belastingdienst stelt verschillende soorten eisen aan een rittenregistratie. Om te kunnen begrijpen waarom de belastingdienst eisen stelt aan een rittenregistratie is het belangrijk om te weten welke factoren belangrijk zijn voor de Belastingdienst.

Wat is een rittenregistratiesysteem?

Een rittenregistratiesysteem is het systeem dat automatisch alle gegevens registreert die ervoor zorgen dat een rittenregistratie sluitend is.