[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text pb=”Betrouwbare leverancier”]Betrouwbare leverancier[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][title]Hoe herken je een betrouwbare leverancier?[/title][br top=”20″][vc_column_text]Een betrouwbare leverancier is te herkennen aan de juiste keurmerken en/of lidmaatschappen. De juiste keurmerken zijn keurmerken die iets zeggen over de kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid van de data. De juiste lidmaatschappen vertellen iets over de gezondheid van het bedrijf en over de zekerheid van dataopslag.

In de wereld van rittenregistratie zijn er eigenlijk maar twee keurmerken die dit kunnen verzekeren door de strenge eisen die ze stellen. Het onafhankelijke Keurmerk RRS geeft de klant de zekerheid dat alle door de Belastingdienst benodigde gegevens worden opgeslagen. De gegevens vormen samen een sluitende rittenregistratie. De nauwe samenwerking met de Belastingdienst zorgt ervoor dat het keurmerk zijn waarde behoudt. Zo moet het systeem worden gemonteerd in het voertuig, zonder dat de bestuurder dit zelf kan verwijderen. De periodieke onaangekondigde controles bewaren de continuïteit van de kwaliteit van de uitgegeven certificaten. Alleen bedrijven die aan de strenge eisen kunnen voldoen mogen het keurmerk in ontvangst nemen.

Een lidmaatschap van de  Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen (BVLR) geeft klanten de zekerheid dat de aangesloten leveranciers, in het geval van faillisement, de gegevens ten alle tijden toegankelijk kunnen stellen. Om in aanmerking te komen voor dit lidmaatschap dienen de leveranciers aan te kunnen tonen dat zij financieel gezond zijn en dat zij de privacy van werkgevers en werknemers van die werkgevers in acht nemen.[/vc_column_text][hr top=”10″ bottom=”10″][vc_toggle title=”Overige keurmerken en certificaten”]Er zijn verschillende aansluitingen die gebruikt worden om de apparatuur te monteren. Op het moment dat het systeem aangesloten moet worden op het elektronisch systeem moeten voorzien zijn van een E – Keurmerk. Wanneer er een systeem op het elektronische circuit van het voertuig is aangesloten zonder keurmerk bestaat de kans dat de APK wordt ingetrokken en zelfs de groene kaart. Dit heeft te maken met de invloed die het systeem mogelijk kan uitoefenen op de board-computer en de risico’s die daaraan verbonden zijn.
Een product kan ontwikkeld worden op verschillende manieren. Om een standaard in de kwaliteit te garanderen worden productiemethodes vastgelegd of wordt er gebruik gemaakt van ISO productieregels. Deze ISO garandeert dat elk product op dezelfde wijze, met dezelfde producten, is ontwikkeld. Een ISO-certificering geeft de klant de zekerheid dat alle producten die aangeschaft worden geen kwaliteitsverschil hebben.

Een goede en betrouwbare leverancier heeft alle bovenstaande keurmerken en vaak nog meer. Het kunnen geven van een gedegen garantie en het leveren van een goede kwaliteit staat voor deze leveranciers hoog in het vaandel.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]