Prinsjesdag; wat gaat er veranderen in 2015?

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Prinsjesdag; wat gaat er veranderen in 2015?

Op dinsdag 16 september is de nieuwe miljoenennota voor 2015 gepresenteerd. Hierin kondigt het kabinet de herziening van de belastingen aan. Wat ze gaan doen met de autobelastingen is nog niet besproken. Maar wat heeft deze herziening te maken met u?

De bijtellingsregels zullen in 2015 strenger gemaakt worden. Dit betekent dat er minder keuze zal zijn in auto’s die in de lage bijtelling klasse vallen. Deze regels zijn al vaker aangescherpt maar zullen nu nogmaals aangepakt worden. Verder is er ook duidelijk gemaakt dat er geen onderscheid meer zal worden gemaakt tussen diesel en benzine auto’s. Deze vallen vanaf nu onder dezelfde regeling.
De regels van de bijtelling van uw auto zullen nog 60 maanden geldig zijn na tenaamstelling.

Waar we wel op hoopte maar wat nog niet is gebeurt, is dat de autobrief 2 zou uitkomen. Deze wordt nu nog verwacht in het laatste kwartaal van 2014. Hierin verwachten we dat er meer informatie word gegeven over de aanscherping van de autobelastingen. Ook de fiscale bijtelling zal hieronder vallen. Hierdoor hebben wij op dit moment nog geen bevestiging of de 14% bijtelling daadwerkelijk zal komen te vervallen. Wanneer wij hier meer informatie over hebben zullen wij onze website updaten.

Bron: Vereniging Auto van de Zaak

Leave a Reply