Gunstiger tarief elektrische en hybride berijders

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Gunstiger tarief elektrische en hybride berijders

elektrische en hybride berijders

Bezitters van elektrische en hybride auto’s houden een gunstig tarief voor de motorrijtuigenbelasting.  Zij blijven minder betalen dan bezitters van auto’s die volledig op benzine of diesel rijden.

Dit is staatssecretaris Wiebes overeengekomen met de coalitiefracties VVD en PvdA. De VVD-fractie had vorige week bij de bespreking van het belastingplan, waarin nieuwe tarieven voor de motorrijtuigenbelasting en leaseauto’s staan, grote bezwaren tegen die aanpassingen. Op maandag 3 november besprak Wiebes deze plannen met de Tweede Kamer.

Uit deze bespreking zijn vier bijtellingscategorieën overgebleven voor de leaseauto’s, in het tussenjaar 2016. De 4% bijtelling, 15%, 21% en 25% blijven over. Volledig elektrische auto’s worden vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, semi elektrische auto’s moeten echter nog een half tarief betalen. Auto’s die meer dan 106 gram/km CO² uitstoten gaan meer betalen in de aanschafbelasting (bpm).

De D66 is erg blij met het nieuwe plan, zij vinden het tweede plan een stuk ‘groener’ dan het eerste plan. Het doel van het nieuwe plan is dat er in 2020 circa 200.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen zullen rijden. Ook moet dit plan voor meer ‘continuïteit’ op de automarkt zorgen.

 

Leave a Reply