Het aantal in autodiefstallen 2014 fors gedaald

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Het aantal in autodiefstallen 2014 fors gedaald

veranderingen16

Het aantal aangiften van autodiefstallen in 2014 is aanzienlijk gedaald. Er is sprake van 57% minder aangiften dan in het jaar 2000. Een positieve verandering, maar waar komt dit nu door?

De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) die dit onderzoek heeft gepubliceerd, concludeerde dat door de jarenlange samenwerking tussen politie, RDW en verzekeraars een duidelijke neerwaartse lijn te bespeuren valt in het aantal autodiefstallen. Door het, door deze partijen opgezette ‘centrale Aangiftepunt Autodiefstallen’, staan alle gegevens binnen één à twee uur in alle bestanden en kan men direct met de opsporing beginnen. De nationale en internationale signalering van de autodiefstal bedroeg vroeger gemiddeld vijf dagen, maar is nu teruggebracht naar maximaal twee uur. Daardoor is de pakkans hoger en dat scheelt jaarlijks zeven miljoen euro aan financiële schade die er met voertuigdiefstal gepaard gaat.

Ook de opkomst van track en trace systemen zorgt er voor dat ontzettend veel auto’s veel eerder teruggevonden kunnen worden. Ingebouwde, maar ook mobiele track en trace systemen loggen direct de locatie naar een online webportaal. Zo kunt u eigenlijk al direct na vermissing uw voertuig opsporen. De stijgende lijn in de verkoop van dergelijke systemen zorgt niet alleen voor het sneller terugvinden van de gestolen voertuigen, maar werkt ook preventief! Het zal voor autodieven steeds minder aantrekkelijk worden om voertuigen te stelen, zeker wanneer zij aan de buitenkant al kunnen zien dat een voertuig voorzien is van een dergelijk systeem middels een sticker bijvoorbeeld.

Leave a Reply