Nieuwe regelgeving omtrent bijtelling nekt leaseauto branche

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Nieuwe regelgeving omtrent bijtelling nekt leaseauto branche

De eerste geruchten zijn al uitgekomen dat de 14% bijtelling zal komen te vervallen. Dit zou betekenen dat mensen die in die categorie vallen nu naar de 25% bijtelling categorie zullen gaan. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen die leaseauto’s hebben in deze categorie niet verder zullen gaan met leasen. Hierdoor zal de leasemarkt volledig in kunnen storten.

Uit onderzoek is gebleken dat de meest gebruikte categorie 20% bijtelling is. De groep die daarboven zit word ieder jaar steeds minder. Een groot deel van de leaseauto gebruikers valt zelfs al onder de 20% bijtelling, zij rijden een extreem CO²-zuinige auto of elektrische auto.

De regels van de bijtellingen categorieën  lopen tot 2015. Hierna zal het kabinet komen met nieuwe regels in de “autobrief 2”. Deze zullen gepresenteerd worden in het laatste kwartaal van 2014.
De geruchten zijn dat ze maar naar een bijtellingscategorie willen gaan. De voorkeur gaat zelfs uit naar de 25% bijtelling dan naar de 20% bijtelling. De overheid is namelijk van mening dat de lage bijtelling categorieën te veel geld kosten en de branchepartijen als BOVAG en RAI vinden de stimulering van zuinige auto’s marktverstorend.
Hiermee word wel duidelijk dat het einde van de 14% bijtelling in zicht is.

Wanneer de bijtelling meer dan 20% zal worden. Zegt 3 kwart van de leaseauto gebruikers dat ze zullen afzien van het gebruik hiervan. Bij 30% of hoger zal er waarschijnlijk niemand meer zijn die een leaseauto neemt.

Bron: NU.nl

Leave a Reply