Amerikaanse schadevergoeding niet voor Europa

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Amerikaanse schadevergoeding niet voor Europa

Amerikaanse en Canadese eigenaren van een Volkswagen met een sjoemeldieselmotor kunnen een schadevergoeding van 1.000 dollar verwachten. Dit geldt helaas niet voor Volkswagen eigenaren in Europa.

Het Duitse automerk Volkswagen laat weten dat Amerikaanse klanten die een voertuig met sjoemeldiesel software en/of hardware bezitten, recht krijgen op 1.000 dollar schadevergoeding. De reden hiervoor is dat het bedrijf reclame heeft gemaakt met ‘schone diesels’ en dat is ver van de waarheid zoals de meeste van ons al weten.

Wat er met dat bedrag gedaan kan worden is echter niet volledig aan de consument. Het bedrag van 1.000 dollar word opgesplitst in twee delen, waarvan 500 dollar op een visa card word gestort en 500 dollar exclusief te besteden is bij een Volkswagen-dealer via een klantenkaart. Naast dat krijgen desbetreffende eigenaren  nog drie jaar 24 uursservice van Volkswagen er boven op zonder aanvullende kosten.

Helaas geldt dit niet voor Europa. Volkswagen zal voor Europese eigenaren van een Volkswagen met sjoemeldiesel er voor zorgen dat zij zo min mogelijk last hebben van de terugroep actie en daar blijft het bij. Op eerste gezicht lijkt dit oneerlijk maar als we naar de cijfers kijken blijkt dit financieel de beste uitweg te zijn. Onder Amerikaanse consumenten moeten zo een 482.000 auto’s terug naar de Volkswagen-garage. In Europa zijn dat er maar liefst 8,5 miljoen waarvan ongeveer 3,6 miljoen aanpassingen aan de hardware nodig hebben.

Voor de mensen die daar geen genoegen mee nemen is vorige week aangekondigd dat de stichting Volkswagen Car Claim schadeclaims verzameld van Europese gedupeerden om een collectieve rechtzaak aan te spannen tegen Volkswagen. De in Nederland gevestigde stichting neemt claims aan uit verschillende Europese landen en maakt het voor gedupeerden mogelijk zich via de site van de stichting gratis aan te melden.

 

Bron

Leave a Reply